Skip to content

Actueel

Wij houden OPENDEUR.

(05/03/2015)

Mechelse Vrijwilliger van 2015

De 29-jarige Leen Hertogen mag zich de vrijwilliger van 2015 van de stad Mechelen noemen. Leen, die ondanks haar fysieke beperking, reeds zes jaar helpt in het KA Pitzemburg en GO! SHIL, was emotioneel aangedaan door deze erkenning.
De Mechelse vrijwilliger van 2015 heeft een ‘non verbal learning disorder’ en een lichte fysieke handicap. Ze werkt in het Koninklijk Atheneum Pitzemburg als vrijwilliger en doet daar administratieve taken. In GO! SHIL helpt ze de juffen van de kleuterklasjes bij het in elkaar steken van knutselwerkjes, het slijpen van potloodjes of het dekken van de tafels voor het middageten.
Bron: Radio Reflex en GVA

(02/03/2015)

Pitzemburg Ski & Snowboard

Zaterdag 14/02 vertrekken een 100-tal leerlingen, begeleiders en skimonitoren naar Passo Tonale (Trentino - Italië) voor de jaarlijkse PitzemburgSKI. Volg hier hun avonturen.

(14/02/2015)

Kom gratis met De Lijn naar onze opendeur.

Wil je gratis tickets van DE LIJN? Dat kan als je naar de "opendeur" van onze school komt op vrijdag 27 maart 2015. Om jullie als ouders en leerlingen gerust te stellen en om jullie vragen betreffende de bereikbaarheid van onze school te beantwoorden; heeft DE LIJN een gepersonaliseerd platform ontwikkeld. Op http://school.buzzynet.be/naarschool/40857/1 vind je heel wat praktische info en gratis ouder-kindtickets.

(09/02/2015)

Creativiteitsmarathon in Technopolis

Vijf leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar secundair onderwijs bedachten in opdracht van het bedrijf Janssen Pharmaceutica een originele oplossing voor een reëel bedrijfsvraagstuk. Het team ‘The Vaccinators’ kwam vandaag als beste uit de bus van 16 teams van in totaal 88 leerlingen met hun idee voor de strijd tegen ebola. Margot Maes van 5LAT-WET (2de van rechts) maakte deel uit van het winnende team.

20150129 Persmededeling Vlaamse Jonge Ondernemingen.pdf
(03/02/2015)

KA Pitzemburg biedt algemeen secundair onderwijs aan. Met haar historische locatie, eigen basketbalploeg, uniforme turnkledij, aandacht voor discipline en beleefdheid roept KA Pitzemburg de sfeer op van traditionele Engelse colleges..

Een rondleiding

In de kijker

Wens je graag onze schoolbrochure? Hierin vind je alles wat je moet weten over onze school. Vraag hem hier aan!