Skip to content

Actueel

Vijfde campus van Busleyden Atheneum komt op site Zandpoortvest

Persbericht Busleyden Atheneum krijgt vijfde campus aan Zandpoortvest.pdf
(25/09/2014)

Nieuw in Mechelen: Busleyden Atheneum

Persbericht nieuwe middelbare school in Mechelen Busleyden Atheneum.pdf
(12/09/2014)

Ontmoetingsdagen

Om het jaar goed in te zetten, vertrokken alle 1ste jaars en hun leerkrachten op dinsdag 2 september naar het Bloso-domein in Herentals. Via sport en spel maken we van deze groep een (h)echt team. Samen vliegen we er in!

 

(03/09/2014)

Negeer de leraar

Oud-leerling Yves Desmet schreef maandag 1 september een opiniestuk in de krant De Morgen. Een goed lezer herkent dat hij het over KA Pitzemburg heeft als hij in enkele paragrafen over zijn middelbare studies vertelt. Het volledige opinie stuk kan je hieronder downloaden.

Negeer_de_leraar_Desmet_DM.pdf
(03/09/2014)

Japser Publie in animatiefilm

Jasper Publie (Bandits - oud-leerling KA Pitzemburg) en Laura Tesoro (The Voice) spreken de hoofdstemmen in van de nieuwe stopmotion/animatiefilm 'De Boxtrollen'. Jasper leent zijn stem aan Eikes en Laura aan het meisje Winnie.De Boxtrollen zijn lieve beestjes die onder de grond wonen en voeden samen de weesjongen Eikes op. Wanneer de dorpscrimineel, Archibald Snatcher, de Boxtrollen uit de weg wil ruimen besluit hij naar de bovenwereld te trekken om hem tegen te houden. Samen met Winnie ontdekt hij zijn verborgen familiegeschiedenis en smeedt de kerel een plan om de Boxtrollen te redden. De film loopt vanaf 15 oktober in de bioscoop maar je kan hier al de trailer bekijken.

bron: www.tagmag.be

(28/08/2014)

KA Pitzemburg biedt algemeen secundair onderwijs aan. Met haar historische locatie, eigen basketbalploeg, uniforme turnkledij, aandacht voor discipline en beleefdheid roept KA Pitzemburg de sfeer op van traditionele Engelse colleges..

Een rondleiding

Schoolbrochure

De nieuwe schoolbrochure is beschikbaar. Hierin vind je alles wat je moet weten over onze school. Vraag hem aan!